Polírozó korongok, tárcsák

Csapos filc (Hektor SPK)

Csapos filc (Hektor WRC)

Csapos filc

Csapos filckorong

Hengeres és különböző fazonos kivitelű polírkorongok 3 és 6 mm-es befogócsappal. Főleg a szerszámgyártás területén alkalmazzák.

Fibrisz kefe

Alumínium, réz és rozsdamentes anyagok felületi strukturálásához, mattításához használt eszköz. Növényi rost alapanyagokból készül.

Filc korong

Tiszta gyapjúból (fehér), vagy állati eredetű szőrből (szürke) készült, polírkorong. Használata megegyezik a rongykorongéval, felületére polírozó pasztát, faggyúval szemcsét, vagy kaolinport hordanak fel.

Hullámos rongykorong

 

Polirozó szivacsok

Különféle keménységű, porozitású, polírozó szivacsokkal a legigényesebb műveletek is elvégezhetőek. Az autópolírozás nélkülözhetetlen eszköze. A különféle minőséget a termék színe szerint lehet megkülönböztetni.

Rongykorong

Állványos és kézi gépeken használható, különféle alakos és síkfelületek, polírozására alkalmas. A korongok teljes lapokból állnak, körvarrással készülnek, melyre polírozó pasztát vagy –szemcsét faggyúval, illetve kaolinnal hordanak fel. A sűrűn varrt korongoknál, a varrásköz 12,5 mm, a ritkán varrtnál 50-75mm. Az alapfurat 10 mm, külön rendelésre más furat átmérővel. A leggyakoribb alkalmazási anyagok és területük:

Színes pamut: Egész színes pamutlemezekből készült. Minden fém és ötvözeteihez alkalmas, jó fémleválasztó hatású általános polírozó korong.

Molinó ( újra hasznosított): Egész,nem fehérített pamutlemezekből készült. Közepes, általános célú  polírkorong, minden fémhez és műanyaghoz.

Fehér flanel: Egész, nagyon puha pamut lemezekből készült, egyik vagy mindkét oldalán bolyhozott a fokozott puhaság érdekében. Ultra finom polírozáshoz, fényezéshez, puha fémeken.

 

Szizál korong

 

Tépőzáras polírszivacs

Egyéb polírozó szerszámok

A tükörfényesítés alapvető eszköze a karosszéria gyártás és a bútoripar területén.

 

Báránybőr

Négertárcsa

FInishelő tárcsa

Lamellás filc

Tépőzáras filc

Filc tábla

Bajonettzáras filc

Gyorskötésü mini

Telefon:06 30/996-43-82
E-mail:dunaholz@gmail.com