Fémipari flexilis

3.2.1. VSM termékek

3.2. Fémipari csiszolóanyagok

KK114F

KK114F

Nagyon flexibilis gyapotszövetre épített korund szemcsés csiszolóanyag. Lap és tekercs kiszereléssel kerül forgalomba, teljes méretsorban 40-től 400-ig. Nagy teljesítményű kézi csiszolóanyag, általánosan használható vas, acél és vasat nem tartalmazó fémek megmunkálásához.

KK24

KK24

Teljes műgyanta kötésű, korund szemcsés termék, erős gyapotszövet hordozóval. Lap formában forgalmazzuk, a kézi megmunkálás univerzális anyaga a kisipari fémcsiszolástól a gipsz és falcsiszolásig előszeretettel alkalmazzák.

KK511F-X

Teljes műgyanta kötésű, korund szemcsés termék, három különböző merevségű gyapotszövet hordozóval készül. A fémiparban használják acél és vasat nem tartalmazó fémek megmunkálásához.

Az F széria kiválóan alkalmas erősen profilos alkatrészek gépi csiszolásához.

Az X-es a széria erős, robusztus gyapotszövet hordozóval készülő darabja. Főleg síkcsiszolásra és kézzel vezetett gépekhez használják. Általános alkalmazhatóság és jó csiszolási teljesítmény jellemzi.

KK711T-X

KK711T-X

Teljes műgyanta kötésű, korund szemcsés csiszolóanyag, amely négy különböző merevségű gyapotszövet hordozóval készül. Acélok, öntvények, nem vastartalmú fémek, alumínium ötvözetek gépi csiszolásának kedvelt eszköze.

A T jelzésű hordozó erős, de mégis hajlékony szövetanyagot takar, enyhén profilos munkadarabok esetén hosszú élettartamot és magas csiszolási teljesítményt garantál.

Az X-es erős, robosztus gyapotszövet hordozóját az alacsony szemcsesorozatoknál (P20-P80) erős poliészter hordozóval váltották ki. Kiválóan alkalmas kéziszerszámok, öntvények, hegesztett alkatrészek sík felületeinek megmunkálására. Nagy lehordási teljesítmény és hosszú élettartam jellemzi.

ZK713T-X

ZK713T-X:

Teljes műgyanta kötésű, cirkon-korund szemcsés termék.

A T jelzésű anyag erős, de hajlékony gyapotszövet hordozóval készül, ezáltal profilos munkadarabok feldolgozásához is használható, főleg kézzel vezetett szalagos csiszológépeken.

Az X jelzésű termék robusztus poliészter vászon hordozóval készül és nagyobb teljesítményre képes. A cirkon szemcse keménységét és nagyszerű csiszolási teljesítményét kihasználva főleg korrózió és hőálló acélok, valamint króm és krómnikkel acélok, ötvözetek szalagos csiszolásánál alkalmazzák. Előnye a speciális önélező képesség, a hosszú élettartam és a hideg csiszolat. Kombinált szórásának köszönhetően kiválóan használható alumínium csiszolására, alacsony eltömődési hajlama miatt.

XK870X

XK870X top size

Teljes műgyanta kötésű, kerámia szemcsés, erős poliészter szövetre épített anyag, csiszolásaktív felületi bevonattal. Króm és nikkeltartalmú acélok, ötvözetek, titánium, bronz alkatrészek, szerszámok automatizált csiszolásához kiváló. Előnye a kerámia szemcse nagy keménységéből és egyedülálló önélező képességéből eredő nagy lehordási teljesítmény és hosszú élettartam, amely nagy teherbírással és hideg csiszolattal párosul.

KV707T-X

KV707T-X

Korund szemcsés, nylon-vlies szerkezetű csiszolóanyag, erősített, áttűzött szövethordozóval. Fa, fém, műanyag és kerámia kézi és gépi megmunkálásához egyaránt megfelelő, nyúlásmentes, jól idomuló, vízálló termék. Előnye a hideg csiszolat, az elszíneződés és karcmentes, tökéletes felület, és az alacsony eltömődési hajlam.

A T jelű változat erős, de flexibilis hordozóval készül, három különböző finomságban.

Az X jelzésű termék robusztus hordozóval készül, négy finomságban. A legfinomabb (P400) változat szilíciumkarbid szemcsével készül.

Fémipari csiszolóanyagok

CVJ: SiC szemcsés kézi vlies, finom csiszoláshoz, finiseléshez.

KVT: Korund szemcsés kézi vlies, felületkialakításhoz, tisztításhoz.

3.2.2. Más gyártók termékei

3M Trizact
3M Trizact

3M Trizact

A 3M szabadalmazott fejlesztése, kimagasló csiszolási teljesítményre és felületi minőség elérésére képes. A csiszolószemcséket masszába ágyazva viszik fel az erős vászon hordozóra, majd egy kasírozó hengerrel parányi gúlákba rendezve keményítik ki a kötőanyagot. Így egy egyedülállóan szabályos szerszámfelületet kapunk, amely tökéletesen egyenletes kopásával csúcsminőségű munkavégzést biztosít.

Telefon:06 30/996-43-82
E-mail:dunaholz@gmail.com