Szaturnusz csiszolókorong: precíz csiszolás bonyolult felületeken is

szaturnusz csiszolókorong

szaturnusz csiszolókorong számos esetben nyújtja a legjobb megoldást a csiszolástechnikában, ezért érdemes megismerkedni vele.

A bonyolult felületű munkadarabok megmunkálása a legnehezebb feladatok közé sorolható, hiszen úgy kell csiszolni, hogy maga a forma ne változzon – vagy legalábbis ne jelentős mértékben. Az egyenletesség azonban a hagyományos módszerekkel egyáltalán nem biztosítható, ehhez egy kifejezetten erre a feladatra tervezett eszközre lesz szükség: a szaturnuszkorongra.

szaturnusz csiszolókorongot más néven lamellás csiszolókorongként lehet beszerezni, és ez utóbbi névből már sejthető is, hogy valójában miről van szó. A lamellák a korong tengelyével párhuzamosan, vagy azzal szöget bezárva helyezkedhetnek el, de az utóbbi már egész más célokat szolgál, a bonyolult felületek finom megmunkálására nem alkalmas. A szaturnuszkorong flexibilis, mivel a lamellái hajlékonyak, hiszen csiszolóvászonból készülnek, és egyes típusok esetében ezek között úgynevezett vlies anyagot is elhelyeznek a nagyobb hatékonyság érdekében.

szaturnusz csiszolókorong gyors és agresszív anyagleválasztásra képes, mindezt pedig a munkadarab felmelegítése nélkül, tehát hőre érzékeny anyagok esetében is alkalmazható. Alkalmas acél, speciális ötvözetek, színesfémek és összetett felületek megmunkálására is, a használata pedig állványos és hordozható csiszológépekkel is lehetséges. A különleges kialakításának köszönhetően a megmunkálás során kíméletesebb a munkadarab alakjával szemben, mint az egyéb, nagy teljesítményű csiszolóeszközök. A szaturnuszkorongokra jellemző még az optimális kopás, valamint a viszonylag hosszú élettartam is. Ha tehát olyan munkadarab megmunkálására van szükség, amelynek alakja a hagyományos módszerekkel nem őrizhető meg tökéletesen, érdemes a szaturnusz csiszolókorongot használni!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a szaturnusz csiszolókorongok iránt, tekintse meg az általunk kínált típusokat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel és árainkkal kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Related Posts