A hegesztéstechnika tudománya

Hegesztéstechnikai eszközök

Hegesztéstechnikai eszközök széles választékával és kedvező árakkal várjuk az ipari felhasználókat – keressen minket Ön is bizalommal termékeinkért!

hegesztéstechnika egyáltalán nem újkeletű tudomány, de természetesen rengeteget fejlődött az utóbbi időszakban. Azzal bizonyára mindenki tisztában van, hogy a hegesztés két fém közötti oldhatatlan kötés létrehozását jelenti. Azonban, mivel minden fém más-más tulajdonságokkal rendelkezik, fontos, hogy ezek figyelembe vételével válasszuk meg az ideális módszert.

hegesztéstechnikai módszereket leggyakrabban a felhasznált energiaforrás típusa szerint csoportosítják. A villamos ív által végzett ömlesztő eljárások során egy magas hőmérsékletű kisülés segítségével jön létre a kötés. A termokémiai elven működő eljárások során egy jelentős hőt termelő kémiai reakció megy végbe, és ez ömleszti meg az alap-, valamint a hordozóanyagot. Vannak sugárenergia által végzett ömlesztő hegesztéstechnikai módszerek, amiknél a hőforrás egy elektronsugár vagy egy lézersugár. Az elektromos ellenállás elvén működő eljárásoknál a kötés ellenálláshő és nagy erőhatás következtében alakul ki. És végül, de nem utolsó sorban gyakran használják a mechanikai energia felhasználásán alapuló hegesztéstechnikai módszereket, mint például a robbantásos, az ultrahangos vagy a hidegsajtoló hegesztés. Ezek során a hő mechanikai energiahatás által jön létre.

Bármelyik hegesztéstechnikai módot választjuk, a legjobb végeredmény eléréshez elengedhetetlen, hogy megbízható eszközöket használjunk. Minden esetben kulcsfontosságú szerepet játszik az elektróda, ezért érdemes a kiváló ár-érték arányukról híres Esab vagy Böhler elektródák használata mellett dönteni.

Amennyiben a hegesztéstechnikai eszközök iránt érdeklődik, a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal termékeinkkel kapcsolatban, nálunk mindent megtalál egy helyen! Böhler és Esab elektródák, valamint más kellékek széles választékával várjuk, érdeklődjön bátran a részletekről a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén!

Related Posts