A csiszolócsillagok helyes használatáról

csiszolócsillagok

Csiszolócsillagok palástcsiszoló gépekhez megfizethető áron, ipari felhasználók számára – keressen minket bizalommal termékeinkkel kapcsolatban!

Mindenki, aki komolyabban foglalkozik a csiszolástechnikával, tudja, hogy mekkora jelentősége van annak, hogy az adott feladathoz a megfelelő szerszámot használja-e. Rengetegféle csiszolóanyag létezik, ezért nem mindig olyan könnyű közülük kiválasztani az ideálisat. Most nézzük egy kicsit bővebben, hogy mi mindent érdemes tudni a csiszolócsillagokról, illetve, hogy hogyan használjuk őket helyesen!

csiszolócsillagok használatához mindenképpen palástcsiszoló gép szükséges, illetve fontos, hogy fordulatszám szabályzó gépet válasszunk hozzájuk. Ezeknek a berendezéseknek a felépítése hasonló a sarokcsiszolóékhoz, azonban a fordulatszám szabályozós sarokcsiszoló gépeknél a fordulatszám szabályozása frekvenciaváltáson alapszik. Ez a motor teljesítményének csökkentését eredményezi, és így a nagy lehordási képességgel rendelkező csiszolócsillagok a túlzott terhelés miatt a motor leégését is okozhatnák. Azért, hogy ezt elkerüljük, a csiszolócsillagot csak a gyártó által is javasolt, mechanikus fordulatszám szabályozással rendelkező palástcsiszoló géppel használjuk! Így biztos, hogy nem terheljük túl a gépet és hatékonyan végezhetjük el a feladatot. Fontos, hogy keményebb anyagok csiszolásához alacsonyabb fordulatszámot használjunk – maximum 2200 fordulat/perc -, míg puhább anyagokhoz a magasabb az ideális, ez akár 3000 fordulat/perc is lehet. A fordulatszámot arányosan növeljük a csiszolócsillag átmérőjének kopásával, illetve szükség esetén használjunk koptatórácsot is! Ideális esetben a szövet együtt kopik a szemcsékkel, így a végeredmény teljesen egyenletes és szép lesz.

Felkeltettük érdeklődését a csiszolócsillagok iránt? Ne habozzon, keressen fel minket, és bátran tegye fel a felmerülő kérdéseit munkatársainknak! Szívesen segítünk az ideális csiszolóanyag kiválasztásában a megadott elérhetőségeink bármelyikén, forduljon hozzánk bizalommal!

Related Posts